Tvaicēti pavasara rullīši

Tvaicēti pavasara rullīši

Šie iecienītie, veselīgie rullīši ir ideāli piemēroti viesībām.

Sastāvdaļas

250 g vistas filejas, 1/2 burkāna, 50 g bambusa dzinumu, 1 šalotes sīpols, 50 g rīsu nūdeles, 50 g pupiņu asnu, 1 ĒK grauzdēta sezama eļļas, 1/2 TK Dayong garšvielu, 2 TK kukurūzas miltu, 2 ĒK sojas mērces, 2 TK zivju mērces, 2 TK Sambal Oelek mērces, 12 sloksnes rīspapīra, 2 sakultas olas. 

Pagatavošana

6-12 porcijas

1. Vistas fileju, burkānu, bambusa dzinumus un šalotes sīpolu sagriež smalkās strēmelītēs. Rīsu nūdeles izmērcē un atstāj notecināties. Pupiņu asniem nogriež sēklas un saknītes.

2 Pannā sakarsē sezama eļļu un kārtīgi apcep vistas strēmelītes. Pievieno burkānu, bambusa dzinumus, pupiņu asnus, rīsu nūdeles, Dayong garšvielas un šalotes sīpolu un maisot apcep vēl kādu minūti.

3. Kukurūzas miltus samaisa ar sojas, zivju un Sambal Oelek mērcēm, ielej pannā, uzvāra un labi samaisa. Pannu noliek malā, lai atdziest. Tikmēr lielā ūdens bļodā izmērcē rīspapīra sloksnes, tad nokāš.

4. Rīspapīra sloksnes izklāj uz lielas darba virsmas. Uz katras sloksnes liek 2 karotes pildījuma. Sloksnes malas pārloka pāri, tad satin rullīti, malas noslēdzot ar sakulto olu. Apslaki ar eļļu tvaika cepeškrāsns tvaicējamo trauku (cepeškrāsns komplektācijā) un ievieto tajā pavasara rullīšus.

5. Tvaicē 2. līmeņa plauktā Steam režīma 3. iedaļā 99°C 20 minūtes.

Pasniegšana
Pavasara rullīšus kārto pa trim uzsildītos šķīvjos, pasniedz pārkaisītus ar Taizemes bazilika lapiņām un grauzdētām sezama sēklām, ar sojas mērci un saldo čili mērci.

  • Gaspačo ar tvaicētām tīģergarnelēm

    Izcila atdzesēta spāņu stila zupa.

  • Sīpolu zupa maisā

    Iecienīta klasika jaunā versijā - zupa ar nepārspējamu garšas pilnību.

  • Moules Marinières (moluski baltvīna mērcē)

    Šī nepārspējamā franču klasika izskatās izcili un ir ātri un viegli pagatavojama.