Jūras ķemmītes ar fenheli

Jūras ķemmītes ar fenheli

Iespaidīga, ātri pagatavojama vakariņu maltīte ar izcili aromātisku garšu.

Sastāvdaļas

500 g jūras ķemmīšu, izlobītas un bez ikriem, 1 TK fenheļa sēklu, 1 ĒK citrona sulas vai olīveļļas ar augļu garšu, 1 nevaskots citrons, jūras sāls.

Pagatavošana

4 porcijas

1. Fenheļa sēklas smalki saberž piestā. Citronu nomazgā un norīvē miziņu.

2. Sēklas un citrona miziņu samaisa ar eļļu un kopā ar jūras ķemmītēm liek SousVide maisiņā, to ar vakuumu noslēdzot. Jūras ķemmītēm ir jāsaguļ vienā vienmērīgā slānī.

3. Maisiņu novieto 3. līmeņa plauktā SousVide programmā un gatavo 60°C aptuveni 10 minūtes.

Pasniegšana
Izspiež citrona sulu. Pagatavotās jūras ķemmītes apslaka ar citrona sulu un apkaisa ar nelielu daudzumu jūras sāls.

  • Gaspačo ar tvaicētām tīģergarnelēm

    Izcila atdzesēta spāņu stila zupa.

  • Tvaicēti pavasara rullīši

    Šie iecienītie, veselīgie rullīši ir ideāli piemēroti viesībām.

  • Sīpolu zupa maisā

    Iecienīta klasika jaunā versijā - zupa ar nepārspējamu garšas pilnību.