Laima muss ar aveņu mērci

Laima muss ar aveņu mērci

Mērces asuma saspēle ar saldo laima musu padara šo par izcili gardu desertu, kas turklāt arī lieliski izskatās. 

Sastāvdaļas

Laima musam: 1 vaniļas pāksts, 800 ml piena, 1 laims, 2 olas, 6 olu dzeltenumi, 150 g cukura
Aveņu mērcei: 400 g saldētu aveņu, 100 g pūdercukura, 1 ĒK laima sulas

 

Pagatavošana

8 porcijas

1. 8 suflē formiņas ieziež ar sviestu un atdzesē. 

2. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski un izkasa sēkliņas. Pāksti un sēkliņas uzvāra pienā. Lēni vāra 10 minūtes, tad pāksti izņem.

3. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu. 

4. Tikmēr bļodā kopā sakuļ olas, olu dzeltenumus, cukuru, laima miziņu un sulu. Tad pievieno vēl silto pienu. Maisījumu sadala pa visiem suflē trauciņiem.

5. Musu gatavo 2. līmeņa plauktā Steam režīma 3. iedaļā 100°C 50 minūtes, tad 2-3 stundas atdzesē.

6. Mērces pagatavošanai avenes viegli atkausē, tad samaisa ar pūdercukuru un laima sulu. Izkāš caur sietiņu.

Pasniegšana
Ar nelielu nazi atbrīvo musu no trauciņu malām un izgāž katru uz sava šķīvja. Skaisti pārlej ar mērci un rotā ar svaigām avenēm un citrona gabaliņiem.

  • Šokolādes rulete

    Bagātīgs pudiņš pieaugušajiem, kas būs piemērots pat visizsmalcinātākajām vakariņām.

  • Bumbieri sarkanvīnā

    Noteikti pievienojiet garšvielas, ja vien jums pret tām nav izteiktu iebildumu, jo tās ēdienam piešķir lielisku garšas siltumu un pilnību.