Matča tējas un baltās šokolādes fondants

Matča tējas un baltās šokolādes fondants

Smalki samalts īpaši apstrādātas zaļās tējas pulveris rada neparastu un neaizmirstamu desertu.

Sastāvdaļas

40 g sviesta, 80 g kvalitatīvas baltās šokolādes, 40 g agaves cukura, 2 olas, 34 g miltu, 1 ĒK kvalitatīva matčas tējas pulvera, 1 ĒK kukurūzas cietes

Pagatavošana


3 porcijas
1. Viegli ieziež ar sviestu ramekinu trauciņus un ieliek tajos cepamo papīru, kas izgriezts trauciņu pamatnes formā. Atdzesē ledusskapī.

2. Nelielā katliņā uz indukcijas plīts lēnām izkausē sviestu. Sviestam ir jābūt siltam uz tausti, citādi šokolāde tajā pārkarsīs. Kad sviests izkusis, nogriež uguni un pievieno balto šokolādi, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas viendabīga masa. Matčas pulveri izsijā un iemaisa šokolādē, līdz izveidojas viendabīga, zaļa masa.

3. Atsevišķā bļodā viegli sakuļ olas ar cukuru līdz cukurs izkūst. Pievieno šokolādes maisījumu, nepārtraukti maisot, jo saskarē ar aukstajām olām šokolāde sāks sacietēt. Visbeidzot iesijā miltus un kukurūzas cieti, viegli iemaisot, līdz viss sajaucies.

4. Maisījumu vienmērīgi sadala pa ramekinu trauciņiem. Tiem vajadzētu būt piepildītiem līdz 3/4 (tieši zem augšējās maliņas). Apklāj un liek saldēties uz vismaz 4 stundām, vēlams uz nakti.

5. Pirms pasniegšanas 16-18 minūtes cep Steam režīmā 180°C. Pēc tam fondantam ļauj 2 minūtes pastāvēt trauciņos. Ar tīru asu nazi atbrīvo maliņas (nazim būtu jāpaliek tīram), tad viegli apgāž trauciņus, atbrīvojot fondantu.

Pasniegšana
Fondantu novieto šķīvja vidū un rotā ar svaigām ogām. Fondantā iegriež šķēlumu, ļaujot mīkstajam vidum iztecēt. Beigās pārsijā pāri agaves cukuru.