Kādi ēdiena gatavošanas trauki ir piemēroti indukcijas gatavošanas zonām?

18.11.2019 15:29

Jautājums:

  • Kādi ēdiena gatavošanas trauki ir piemēroti indukcijas gatavošanas zonām? 

Attiecas uz:

  • iebūvētu inukcijas plīti 
  • brīvstāvošu plīti ar indukcijas plīts virsmu  

Risinājums:  

1. Ēdiena gatavošanas trauki ir piemēroti indukcijas plītij, ja:

  • ūdens ļoti ātri uzvārās zonā, kurā iestatīta augstākā sildīšanas pakāpe;
  • magnēts pielīp pie virtuves trauku apakšpuses. 

Ēdiena gatavošanas trauku pamatnēm jābūt pēc iespējas biezākām un plakanākām.  

2. Trauku materiāls  

  • Pareizs:  čuguns, tērauds, emaljēts tērauds, nerūsējošs tērauds, daudzslāņu dibens (ko ražotājs norādījis par pareizu).
  • Nepareizs: alumīnijs, varš, misiņš, stikls, keramika, porcelāns. 


3. Ēdiena gatavošanas trauku izmēri:  

  • Indukcijas gatavošanas zonas līdz zināmai robežai automātiski pielāgojas ēdiena gatavošanas trauka apakšas izmēram. 
  • Taču tam nepieciešams minimālais diametrs, kas atkarīgs no gatavošanas zonas lieluma.
  • Skatiet pilnu aprakstu lietotāja rokasgrāmatā, jo metodes var atšķirties atkarībā no ierīces modeļa. 
  • Varat lejupielādēt lietošanas rokasgrāmatu šeit